Jak se vyhnout jojo-efektu?

Herbalife produkty

Jojo efekt zažil už asi každý, kdo se nechal vlákat do „náruče“ všech možných „zaručených diet“. Nebojte se, jojo efekt už nezažijete, budete-li ochotni změnit alespoň pár zažitých zvyklostí… Díky těmto změnám urychlíte celkový metabolismus a povzbudíte tělo, aby fungovalo co nejrychleji a nejspolehlivější.

Pít

1. Na začátek si začněte zapisovat kolik vypijete během dne tekutin.

2. Budete mít přehled a každý týden zvyšte příjem vody o 2 – 3 deci vody.

3. Pokud Vám voda nechutná, tak vyzkoušejte aloe vera koncentrát. Je to osvěžující nízkokalorický nápoj, který Vám pomůže zůstat hydratován.

pohar vody, pitny rezim

Naučte se pravidelně jíst

Nebavíme se o keksíku ke kávě každou svačinku…

  1. Začněte jíst pravidelně a kvalitní potraviny, což Vám vyživí tělo a nejen „polahodí“ Vaše chuťové pohárky…
    Pokud jíte pouze 2 krát za den, tak každý týden přidávejte do jídelníčku postupně jedno jídlo, o týden další, až se dostanete na 5 jídel za den.
  2. Začněte si psát i to, co jste během dne snědli.
    Budete mít přehled i o zkonzumovaných potravinách a postupně nahrazujte sladkosti či jiné nepotřebné potraviny: ovocem, zeleninou, ořechy, semínky, jogurty či mléčnými ovocnými koktejly.
  3. V hlavních jídlech se vyhýbejte: haluškám, knedlíkům, pizze, masu s bramborami, „promoučněným“ jídlům či omáčkám, volte raději maso ryby, rýži, sýry, těstoviny, brambory se zeleninou…
  4. Pečivo nemusíte úplně vyhodit z jídelníčku, ale konzumujte ho pouze a jen 1 kousek (1 krajec, 1 rohlík, 1 housku…).
  5. Večeře mějte podstatně menší než obědy, aby tělo stihlo spálit tuto energii ještě před tím, než půjdete spát.
  6. Pokud nemáte čas na přípravu snídaně nebo večeře, tak vyzkoušejte Formule 1 v různých příchutích. Tento koktejl Vám doplní nejen bílkoviny, ale také vitamíny, minerální a stopové prvky. Jednoduchá a rychlá příprava a skvělá chut!
formula 1, vyvazene jidlo

Nezapomeňte na pravidelný pohyb

  1. Pokud nemáte žádnou oblíbenou cílenou aktivitu, tak se alespoň na začátek jděte procházet 2 krát do týdne minimálně na 20 minut a každý týden zvyšujte pravidelnost a intenzitu chůze.
  2. Čím rychlejší chůze, tím lepší efekt na spálenou energii.
    Samozřejmě, že je na Vás, abyste si zvolili nejlepší možný pohyb, ale dbejte na to, aby Vás to bavilo a Vy jste to dělali kvůli sobě a ne kvůli jiným…
  3. Po cvičení si dejte vyvážené jídlo se zaměřením na bílkoviny.
pravidelni pohyb, cviceni

Zvládnu to?

Pokud si vyberete vhodnou metodu hubnutí, podaří se Vám to, ale hned po hubnutí nezavěste všechna pravidla zdravého životního stylu „na hřebík“, protože tak si zmiňovaný jojo-efekt opět přivodíte. 2 dny v týdnu si můžete dopřát nějaký „prohřešek“ a ostatní dny dodržujte pravidelné, vyvážené stravování a nezapomínejte alespoň dvakrát v týdnu na cílený pohyb. Takto se udržíte fit po celý život!

Pokud si nevíte rady, tak mě kontaktujte, nebo si zakupte jeden z programů na hubnutí.

programy hubnuti herbalife

Zdravá volba je snazší, když máte po ruce správné potraviny. Naše výživové produkty jsou speciálně vyvinuty tak, aby poskytovali vyvážené množství bílkoviny, sacharidů, vitaminů a minerálů a vyživovaly Vaše tělo.

ZDROJ: https://www.herbalife.com/cs-cz/dosahnete-svych-cilu/regulace-hmotnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *